passiflora

Huvudvärk och passiflora

Passiflora Incarnata L. (passionsblomssläktet) är en välkänd naturmedicin som har använts för många olika hälsoproblem. Man använder blommor såväl som bär, rötter och löv som medicin. När vi ser på möjligheten att behandla huvudvärk med passiflora så handlar det mer om den sekundära effekt som växten kan ha på tillstånd som kan ge huvudvärk.

Ett exempel på detta är att passiflora kan användas för att behandla insomnia. När insomnia inte behandlas så kan det leda till huvudvärk. Vi kan alltså se sambandet mellan huvudvärk och passiflora som ett leda av behanlingen för insomnia.

Passiflora kan också användas för att behandla ångest och växten har en anti-inflammatorisk påverkan. Detta är också sådant som i förlängningen skulle kunna påverka hälsoproblem som huvudvärk.

Passiflora kan också användas för att behandla symptom vid menopaus, klimakteriet. Bland dessa symptom finner vi huvudvärk. Här finns det alltså ett direkt samband mellan passiflora och huvudvärk som kan vara meningsfullt att se närmre på.

Det här är ett kosttillskott att alltid ha hemma då det kan användas för så många olika saker!

 

 

Referenser

Här kan du läsa mer om flera områden där man med studier har sett att passiflora har en medicinsk effekt.

Relevanta video

Lär dig mer om sambandet mellan passiflora och insomnia. Med en god natts sömn minskar risken för huvudvärk dagen därpå!