zink

Genitalherpes och zink

Genitalherpes är mycket vanligt förekommande och brukar ofta återkomma efter det första utbrottet med sår och blåsor i underlivet. Gentialherpes och zink ser lovande ut i studer. När man har behandlat på ytan med zink så har det gett goda effekter.

Inte bara som behandling av det obehag som uppstår vid ett herpesutbrott. Studier har också visat att behandling med zink kan förebygga och leda till längre perioder mellan utbrott av viruset.

I och med att zink även är bra för kroppens immunförsvar så kan det vara av intresse att ta zink som kosttillskott vid herpes. Detta utövre den behandling som kan fås med kräm av det drabbade området. Zink finns också naturligt i ris.

Det är viktigt att bli undersökt och fastställa att det rör sig om genital herpes. Blåsor och sår i underlivet, på män och kvinnor, kan innebära andra könssjukdomar som bör uteslutas.

Zinksalva är en vanlig behandling för att lindra obehag vid genitalherpes. Du kan få ta i denna salva via en nätdoktor eller din vanliga läkare samt ett apotek online eller där du bor.

Referenser

Zink kan fungera behandlande och förebyggande av herpes.

Relevanta video

Här är 6 fördelar med zink som kan vara bra att känna till!