ginseng

Förstoppning och Ginseng

Ska du använda Ginseng för att behandla förstoppning? Förstoppning och Ginseng kan faktikst vara en intressant kombination. För om vi ser på Ginsengs effekter på magen så är lös mage en av dem.

Denna rot ska kunna förbättra flödet i tarmen så att du kan gå på toaletten oftare. Dessutom kan den verka mot gas och svullnad i magen. Det finns studier som visar att Ginseng också kan mildra obehagskänslor och smärta hos patienter som lider av magsmärtor på grund av kronisk förstoppning.

Nu är det förstås viktigt att veta att Ginseng också länkas med en del bieffekter som:

  • Klåda
  • Insomnia (då får du testa passiflora)
  • Förstoppning (vid röd Ginseng)
  • Högt blodtryck

Diaree är också ett tillstånd som kan förknippas med intag av Ginseng men det är ju det motsatta till förstoppning. Här ska det dock sägas att en del av dessa bieffekter kan ha med den besprutning som Ginseng-roten kan ha utsatts för. Och alltså mindre med själva roten att göra.

Ginseng tas i samband med måltider

Ginseng-tillskott som tas för att sänka blodsockernivåer hos personer med diabetes typ 2 bör tas i samband med måltider. Rekommendationen är att ta tillskottet inom två timmar efter avslutat måltid.

Om du tänker använda Ginseng för att stärka ditt immunförsvar tillsammans med tillskott som NAC kan du göra det under flera månaders tid och det går bra att ta Ginseng-tillskott två gånger per dag.

Snabb effekt av Ginseng för magen

Det går snabbt att få effekt av Ginseng. När du har tagit detta tillskott så kan du märka skillnad inom ett dygn. Hur snabbt du märker av effekten beror på den typ av Ginseng du tar samt hur mycket.

Relevanta produkter

Det här är Solgars Ginseng-piller som är gjorda på Sibirisk Ginseng.

Referenser

En studie har visat att ginseng kan ha effekt på så vis att avföring blir mer ofta och att svullnad avtar.