NAC

Vad är NAC?

Om du har haft ett intresse för förebyggande behandling av Covid-19 så har du säkert hört om kosttillskottet NAC. Det rekommenderas av läkare som förespråkar tidiga insatser såväl som löpande behandling med vitaminer och mineraler vid en Covid-infektion. Men vad är NAC?

NAC står för N-Acetylcystein och är en form av Cystein. Det här är en aminosyra som vi behöver av flera skäl. Tidigare så har det varit populärt att ta NAC bland de som tränar mycket.

NAC är bra för:

  • Huden
  • Mot oxidativ stress
  • För starkare immunförsvar
  • Bättre matsmältning
  • Detox

Vi kan också se att NAC ofta ingår i kosttillskott som är till för att hjälpa dig med ögonhälsa och för att hantera virusinfektioner på ett bättre sätt.

Det finns studier som visar att NAC kan vara bra för flera olika hälsoproblem. Studier har visat att det här är en mycket kraftfull antioxidant som är säker att ta. Det finns inga särskilda NAC biverkningar att tala om. Kosttillskottet är dessutom inte särskilt dyrt vilket gör NAC tillgänglig för de allra flesta.

Här berättar Doktor Bailey mer om NAC:

Kan NAC bota corona?

Det finns gott om berättelser där folk har tagit NAC som kosttillskott eller fått ämnet intravenöst och tillfrisknat från Covid-19. En del av dessa berättelser är rentav mirakulösa. Men det krävs studier och sammanställningar av de studier som just nu genomförs innan vi med säkerhet kan säga att NAC är ett botemedel mot Covid-19.

Med tanke på att kosttillskottet inte har biverkningar och att du kan köpa NAC billigt online så är det dock inte så mycket att orda om. Du har ju inte mycket att förlora på att försöka!