Bib för mer energi? Läs detta först!

Att du har en energidipp på eftermiddagen beror med största sannolikhet på saker som insulinresistens eller att du inte sover tillräckligt på natten. Men liksom så många andra så löser du säkert detta med en kopp kaffe, energidryck eller kanske Bib som har blivit riktigt populärt både bland kvinnor och män.

Men ska du verkligen ta Bib för att få mer energi? Det finns både fördelar och nackdelar med den här typen av boost tillskott. Det går inte att jämföra med naturliga tillskott som Tongkat Ali som ökar både prestation och energi. Detta utan extra tillsatser som aspartam.

Innan du beställer Bib online så bör du verkligen läsa vidare och förstå vad detta är för ett pulver. Om du börjar med regelbundet intag så kan det finnas biverkningar som leder till att du får nya problem med hälsa och energinivå. Läs vidare och fundera sedan på om detta är rätt lösning för dig eller om du kanske ska beställa grönt te eller ett annat naturligt kosttillskott istället…

Vad är Bib?

BIB, som är kort för Boost In a Box, är ett koncentrerat boostpulver designat för att snabbt förbättra fokus och skärpa. Det är utvecklat som ett pulver för effektiv absorption och snabb effekt på blodomloppet.

De primära ingredienserna inkluderar:

  • Koffein
  • Magnesium
  • Vitaminerna B1, B2, B6, B7, B9 och B12

Det här är ämnen som är kända för att minska trötthet och hjälpa dig till normal psykologisk funktion. Koffeininnehållet är lika mycket som en vanlig kopp kaffe och redan här måste vi flagga för risken att ta för mycket.

Ett pulver känns inte som en kopp kaffe. Du ska hälla det direkt på tungan och därmed så går det mycket snabbt. Precis som med energidrycker finns alltså risken för att du överdriver med ditt koffeinintag. Fast det kan bli värre än med vanliga energidrycker då du inte får samma känsla av att ha druckit en hel burk eller kopp kaffe.

Bib är smaksatt med naturliga citrusaromer. Pulvret innehåller dock sötningsmedel som E420, E967, E951 (aspartam) och surhetsreglerande medel vilket kan vara ett bekymmer för dem som undviker konstgjorda tillsatser eller är känsliga för aspartam.

Vi bör också säga att du faktiskt kan få magont av för mycket magnesium. Varje påse ger 61% av det rekommenderade dagliga intaget så om du äter kost som är rik på magnesium och tar magnesium tillskott kan det bli för mycket för din mage.

orka jobba
Ska du ta Bib för att orka jobba när solen har gått ner?

All in one boost biverkningar

När vi ser på All in one boost biverkningar så är det särskilt e-numren som blir bekymmersamma och då särskilt E951 som är aspartam. Aspartam är istället för socker och används för att minska på kaloriinnehållet men ge den söta smaken.

Det finns numera flera studier som visar att aspartam kan vara värre för kroppen än det socker som ersätts. Detta är dock inte samma sak som att säga att aspartam orsakar cancer och annat som du kanske har läst om online. Ett direkt samband mellan intag av aspartam och en specifik sjukdom har ännu inte bevisats.

Viktigt att notera är att Bib rekommenderar att du inte tar mer än en dospåse per dag samt att barn under 11 år inte använder Bib boostpulver. Dessutom ska gravida och personer med koffeinkänslighet låta blir Bib.

Om du överdriver så kan du få samma upplevelse som då du dricker för mycket kaffe. Du kan bli darrig och behöver kanske psykofarma för att kunna sova på natten. Om du innan du tar dosen har druckit kaffe och eventuellt energidryck så kan det ju bli överdos av koffein.

Problemen med att få i sig e-nummer av olika slag är ju mer på lång sikt och bör beaktas av den som tänker sätta i sig en Bib varje eftermiddag för att klara av eftermiddagsdippen.

ta något naturligt
Du kanske ska ta något naturligt istället

Detta kan vara en kortsiktig lösning

Det är klart, om du är ute efter en kortsiktig lösning på trötthet så kan Bib vara en möjlighet. Påsarna är väldigt praktiska. De är ju även sockerfria så det kan vara positivt för dig som skyr det vita sockret som pesten.

Dessutom kommer du snabbt att få kicken du är ute efter. När pulvret läggs på tungan går det i rasande fart. Perfekt om du måste få upp energin och skärpan nu på en gång. Det är bara att fiska upp den lilla påsen från fickan och hälla på tungan.

Som kortsiktig lösning kan vi se fördelarna med Bib. Smaken anses vara god av de allra flesta och visst fungerar detta. Men på kosttillskott.se så ser vi ju saker i ett lite större perspektiv och det finns ju gott om naturliga lösningar som kan vara effektiva och mycket säkrare som till exempel matchapulver som inte ger samma darriga effekt som koffein.

kaffe
Det blir ju inte som att sitta och njuta av en kopp kaffe…

Vad kan du ta istället?

Om du efter att ha kikat på innehållet känner att det där med Bib kanske inte är rätt sak för dig så finns det alternativ. Vi har nämnt tonga som kan vara ett alternativ för män som behöver en boost av testosteron såväl som förbättrad prestation.

Här är 5 andra alternativ som är naturliga:

  1. Rhodiola Rosea: En adaptogen känd för att förbättra energi, uthållighet och mental kapacitet.
  2. Maca rot: En peruansk rot känd för att öka energi och uthållighet. Denna tas ofta i pulverform.
  3. Ginseng: En traditionell ört som är känd för att öka energi och förbättra kognitiv funktion.
  4. Spirulina: En typ av blågröna alger som är rika på näringsämnen och antioxidanter som ofta används för energiförbättring.
  5. Bipollen: Innehåller vitaminer, mineraler och protein, och används ofta av idrottare för att öka energi och uthållighet.

Dessa kosttillskott kan ge en naturlig energikick men det är viktigt att prata med en kunnig person innan du börjar med ett nytt kosttillskott. Detta särskilt om du har underliggande hälsotillstånd eller tar andra mediciner. Bara för att något är naturligt så betyder det inte att det inte finns risk för krock mellan det naturliga tillskottet och den medicin som du tar.

Ska du använda Bib eller inte?

Detta är givetvis upp till dig. Tjänsten som erbjuds online är smidig och kanske kan Bib vara ett sätt för dig att ta dig igenom en jobbig period med en massa prov eller arbete som kräver att du håller dig vaken även då du inte har sovit tillräckligt.

Men på lång sikt så är det till syvende och sist bättre att satsa på lösningar som leder till att du inte har någon dipp på eftermiddagen. Detta helt enkelt för att du äter på ett sätt som är bra för dig och sover tillräckligt på nätterna samt att du kanske använder dig av naturliga tillskott då och då för att främja balansen i din kropp.